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  • Source: Journal of Surfactants and Detergents. Unidade: IQSC

    Assunto: MICROBIOLOGIA

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    • ABNT

      COSTA, Siddhartha G. V. A. et al. Wettability of aqueous rhamnolipids solutions produced by pseudomonas aeruginosa LBI. Journal of Surfactants and Detergents, v. 12, n. 2, p. 125-130, 2009Tradução . . Disponível em: http://www.springerlink.com/content/e14472n67507011h/fulltext.pdf. Acesso em: 18 abr. 2024.
    • APA

      Costa, S. G. V. A., De Souza, S. R., Nitschke, M., Franchetti, S. M. M., Jalelicci Junior, M., Lovaglio, R. B., & Conteiro, J. (2009). Wettability of aqueous rhamnolipids solutions produced by pseudomonas aeruginosa LBI. Journal of Surfactants and Detergents, 12( 2), 125-130. Recuperado de http://www.springerlink.com/content/e14472n67507011h/fulltext.pdf
    • NLM

      Costa SGVA, De Souza SR, Nitschke M, Franchetti SMM, Jalelicci Junior M, Lovaglio RB, Conteiro J. Wettability of aqueous rhamnolipids solutions produced by pseudomonas aeruginosa LBI [Internet]. Journal of Surfactants and Detergents. 2009 ; 12( 2): 125-130.[citado 2024 abr. 18 ] Available from: http://www.springerlink.com/content/e14472n67507011h/fulltext.pdf
    • Vancouver

      Costa SGVA, De Souza SR, Nitschke M, Franchetti SMM, Jalelicci Junior M, Lovaglio RB, Conteiro J. Wettability of aqueous rhamnolipids solutions produced by pseudomonas aeruginosa LBI [Internet]. Journal of Surfactants and Detergents. 2009 ; 12( 2): 125-130.[citado 2024 abr. 18 ] Available from: http://www.springerlink.com/content/e14472n67507011h/fulltext.pdf
  • Conference titles: CIC - Congresso de Iniciação Científica. Unidade: IQSC

    Assunto: QUÍMICA VERDE

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    • ABNT

      BIROLLI, Willian Garcia et al. Utilização de bactérias para a biodegradação do pesticida esfenvalerato. 2014, Anais.. São Carlos: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2014. Disponível em: http://www.unicep.edu.br/cenip/cic/docs/anais_cic_2014.pdf. Acesso em: 18 abr. 2024.
    • APA

      Birolli, W. G., Meira, E. B., Nitschke, M., & Porto, A. L. M. (2014). Utilização de bactérias para a biodegradação do pesticida esfenvalerato. In . São Carlos: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de http://www.unicep.edu.br/cenip/cic/docs/anais_cic_2014.pdf
    • NLM

      Birolli WG, Meira EB, Nitschke M, Porto ALM. Utilização de bactérias para a biodegradação do pesticida esfenvalerato [Internet]. 2014 ;[citado 2024 abr. 18 ] Available from: http://www.unicep.edu.br/cenip/cic/docs/anais_cic_2014.pdf
    • Vancouver

      Birolli WG, Meira EB, Nitschke M, Porto ALM. Utilização de bactérias para a biodegradação do pesticida esfenvalerato [Internet]. 2014 ;[citado 2024 abr. 18 ] Available from: http://www.unicep.edu.br/cenip/cic/docs/anais_cic_2014.pdf
  • Source: Book of Abstracts. Conference titles: Brazilian Meeting on Chemistry of Food and Beverages - BMCFB. Unidade: IQSC

    Subjects: BIOTECNOLOGIA, SALMONELLA

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    • ABNT

      GOMES, Milene Z V e MASSOCCO, Marina M e NITSCHKE, Marcia. Use of biosurfactants to reduce adhesion of salmonella enteritidis to plastic surfaces. 2010, Anais.. São Carlos: IQSC/USP, 2010. . Acesso em: 18 abr. 2024.
    • APA

      Gomes, M. Z. V., Massocco, M. M., & Nitschke, M. (2010). Use of biosurfactants to reduce adhesion of salmonella enteritidis to plastic surfaces. In Book of Abstracts. São Carlos: IQSC/USP.
    • NLM

      Gomes MZV, Massocco MM, Nitschke M. Use of biosurfactants to reduce adhesion of salmonella enteritidis to plastic surfaces. Book of Abstracts. 2010 ;[citado 2024 abr. 18 ]
    • Vancouver

      Gomes MZV, Massocco MM, Nitschke M. Use of biosurfactants to reduce adhesion of salmonella enteritidis to plastic surfaces. Book of Abstracts. 2010 ;[citado 2024 abr. 18 ]
  • Source: Book of abstracts. Conference titles: International Conference on Environmental, Industrial and Applied Microbiology. Unidade: IQSC

    Assunto: QUÍMICA

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    • ABNT

      VALLE, M. Z e MASSOCCO, M. M e NITSCHKE, Marcia. Use of biosurfactants to reduce adhesion of Staphylococcus aureus to plastic surfaces. 2009, Anais.. Lisboa: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2009. . Acesso em: 18 abr. 2024.
    • APA

      Valle, M. Z., Massocco, M. M., & Nitschke, M. (2009). Use of biosurfactants to reduce adhesion of Staphylococcus aureus to plastic surfaces. In Book of abstracts. Lisboa: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo.
    • NLM

      Valle MZ, Massocco MM, Nitschke M. Use of biosurfactants to reduce adhesion of Staphylococcus aureus to plastic surfaces. Book of abstracts. 2009 ;[citado 2024 abr. 18 ]
    • Vancouver

      Valle MZ, Massocco MM, Nitschke M. Use of biosurfactants to reduce adhesion of Staphylococcus aureus to plastic surfaces. Book of abstracts. 2009 ;[citado 2024 abr. 18 ]
  • Source: Food Hydrocolloids. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: QUITOSANA, LIGNINA, UVA, CONSERVANTES

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    • ABNT

      MARANGON, Crisiane A. et al. Triple-action packaging: Food protection and monitoring enabled by agri-food side streams. Food Hydrocolloids, v. 133, p. 107981, 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2022.107981. Acesso em: 18 abr. 2024.
    • APA

      Marangon, C. A., Otoni, C. G., Bertuso, P. de C., Rodrigues, M. Á. V., Bertolo, M. R. V., Martins, V. da C. A., et al. (2022). Triple-action packaging: Food protection and monitoring enabled by agri-food side streams. Food Hydrocolloids, 133, 107981. doi:10.1016/j.foodhyd.2022.107981
    • NLM

      Marangon CA, Otoni CG, Bertuso P de C, Rodrigues MÁV, Bertolo MRV, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G, Mattoso LHC. Triple-action packaging: Food protection and monitoring enabled by agri-food side streams [Internet]. Food Hydrocolloids. 2022 ;133 107981.[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2022.107981
    • Vancouver

      Marangon CA, Otoni CG, Bertuso P de C, Rodrigues MÁV, Bertolo MRV, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G, Mattoso LHC. Triple-action packaging: Food protection and monitoring enabled by agri-food side streams [Internet]. Food Hydrocolloids. 2022 ;133 107981.[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2022.107981
  • Source: Starches: characterization, porperties and applications. Unidade: IQSC

    Assunto: MICROBIOLOGIA

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    • ABNT

      NITSCHKE, Marcia. Trends in microbial amylases. Starches: characterization, porperties and applications. Tradução . Boca Raton: CRC Press, 2010. . Disponível em: http://f3.tiera.ru/3/Chemistry/Biochemistry/Bertolini%20A.%20%28ed.%29%20Starches.%20Characterization,%20Properties,%20and%20Applications%20%28CRC,%202009%29%28ISBN%201420080237%29%28290s%29.pdf. Acesso em: 18 abr. 2024.
    • APA

      Nitschke, M. (2010). Trends in microbial amylases. In Starches: characterization, porperties and applications. Boca Raton: CRC Press. Recuperado de http://f3.tiera.ru/3/Chemistry/Biochemistry/Bertolini%20A.%20%28ed.%29%20Starches.%20Characterization,%20Properties,%20and%20Applications%20%28CRC,%202009%29%28ISBN%201420080237%29%28290s%29.pdf
    • NLM

      Nitschke M. Trends in microbial amylases [Internet]. In: Starches: characterization, porperties and applications. Boca Raton: CRC Press; 2010. [citado 2024 abr. 18 ] Available from: http://f3.tiera.ru/3/Chemistry/Biochemistry/Bertolini%20A.%20%28ed.%29%20Starches.%20Characterization,%20Properties,%20and%20Applications%20%28CRC,%202009%29%28ISBN%201420080237%29%28290s%29.pdf
    • Vancouver

      Nitschke M. Trends in microbial amylases [Internet]. In: Starches: characterization, porperties and applications. Boca Raton: CRC Press; 2010. [citado 2024 abr. 18 ] Available from: http://f3.tiera.ru/3/Chemistry/Biochemistry/Bertolini%20A.%20%28ed.%29%20Starches.%20Characterization,%20Properties,%20and%20Applications%20%28CRC,%202009%29%28ISBN%201420080237%29%28290s%29.pdf
  • Source: Pesticide Biochemistry and Physiology. Unidades: BIOENGENHARIA, IQSC

    Subjects: PESTICIDAS, INSETICIDAS

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    • ABNT

      BIROLLI, Willian Garcia et al. The pyrethroid (±)-lambda-cyhalothrin enantioselective biodegradation by a bacterial consortium. Pesticide Biochemistry and Physiology, v. 156, p. 129-137, 2019Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.pestbp.2019.02.014. Acesso em: 18 abr. 2024.
    • APA

      Birolli, W. G., Arai, M. S., Nitschke, M., & Porto, A. L. M. (2019). The pyrethroid (±)-lambda-cyhalothrin enantioselective biodegradation by a bacterial consortium. Pesticide Biochemistry and Physiology, 156, 129-137. doi:10.1016/j.pestbp.2019.02.014
    • NLM

      Birolli WG, Arai MS, Nitschke M, Porto ALM. The pyrethroid (±)-lambda-cyhalothrin enantioselective biodegradation by a bacterial consortium [Internet]. Pesticide Biochemistry and Physiology. 2019 ; 156 129-137.[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.pestbp.2019.02.014
    • Vancouver

      Birolli WG, Arai MS, Nitschke M, Porto ALM. The pyrethroid (±)-lambda-cyhalothrin enantioselective biodegradation by a bacterial consortium [Internet]. Pesticide Biochemistry and Physiology. 2019 ; 156 129-137.[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.pestbp.2019.02.014
  • Source: Journal of Applied Polymer Science. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: BIOTECNOLOGIA, QUITOSANA, NANOPARTÍCULAS

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    • ABNT

      MARANGON, Crisiane Aparecida et al. The effects of ionic strength and pH on antibacterial activity of hybrid biosurfactant-biopolymer nanoparticles. Journal of Applied Polymer Science, v. 139, n. p. 51437 ja2022, 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1002/app.51437. Acesso em: 18 abr. 2024.
    • APA

      Marangon, C. A., Rodrigues, M. Á. V., Bertolo, M. R. V., Martins, V. da C. A., Plepis, A. M. de G., & Nitschke, M. (2022). The effects of ionic strength and pH on antibacterial activity of hybrid biosurfactant-biopolymer nanoparticles. Journal of Applied Polymer Science, 139( p. 51437 ja2022). doi:10.1002/app.51437
    • NLM

      Marangon CA, Rodrigues MÁV, Bertolo MRV, Martins V da CA, Plepis AM de G, Nitschke M. The effects of ionic strength and pH on antibacterial activity of hybrid biosurfactant-biopolymer nanoparticles [Internet]. Journal of Applied Polymer Science. 2022 ; 139( p. 51437 ja2022):[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1002/app.51437
    • Vancouver

      Marangon CA, Rodrigues MÁV, Bertolo MRV, Martins V da CA, Plepis AM de G, Nitschke M. The effects of ionic strength and pH on antibacterial activity of hybrid biosurfactant-biopolymer nanoparticles [Internet]. Journal of Applied Polymer Science. 2022 ; 139( p. 51437 ja2022):[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1002/app.51437
  • Source: Food Research International. Unidade: IQSC

    Assunto: QUÍMICA

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    • ABNT

      FERREIRA, Jakeline de Freitas e VIERIRA, Estevão Alan e NITSCHKE, Marcia. The antibacterial activity of rhamnolipid biosurfactant is pH dependent. Food Research International, v. 116, p. 737-744, 2019Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2018.09.005. Acesso em: 18 abr. 2024.
    • APA

      Ferreira, J. de F., Vierira, E. A., & Nitschke, M. (2019). The antibacterial activity of rhamnolipid biosurfactant is pH dependent. Food Research International, 116, 737-744. doi:10.1016/j.foodres.2018.09.005
    • NLM

      Ferreira J de F, Vierira EA, Nitschke M. The antibacterial activity of rhamnolipid biosurfactant is pH dependent [Internet]. Food Research International. 2019 ;116 737-744.[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2018.09.005
    • Vancouver

      Ferreira J de F, Vierira EA, Nitschke M. The antibacterial activity of rhamnolipid biosurfactant is pH dependent [Internet]. Food Research International. 2019 ;116 737-744.[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2018.09.005
  • Source: Resumos. Conference titles: Simpósio Internacional de Iniciação Científica e Tecnológica da Universidade de São Paulo - SIICUSP. Unidade: IQSC

    Subjects: FILMES, CELULOSE, MAMONA, LIGNINA

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    • ABNT

      SANTOS, David William Soares dos et al. Síntese de poliuretanos bio_baseados com simultânea formação de filmes: celulose, lignina, e óleo de mamona como fontes de polióis. 2022, Anais.. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2022. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/bd33eaa5-3b2b-477c-8a0b-11d99d318af2/P20177.pdf. Acesso em: 18 abr. 2024.
    • APA

      Santos, D. W. S. dos, Porto, D. S., Frollini, E., & Nitschke, M. (2022). Síntese de poliuretanos bio_baseados com simultânea formação de filmes: celulose, lignina, e óleo de mamona como fontes de polióis. In Resumos. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/bd33eaa5-3b2b-477c-8a0b-11d99d318af2/P20177.pdf
    • NLM

      Santos DWS dos, Porto DS, Frollini E, Nitschke M. Síntese de poliuretanos bio_baseados com simultânea formação de filmes: celulose, lignina, e óleo de mamona como fontes de polióis [Internet]. Resumos. 2022 ;[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/bd33eaa5-3b2b-477c-8a0b-11d99d318af2/P20177.pdf
    • Vancouver

      Santos DWS dos, Porto DS, Frollini E, Nitschke M. Síntese de poliuretanos bio_baseados com simultânea formação de filmes: celulose, lignina, e óleo de mamona como fontes de polióis [Internet]. Resumos. 2022 ;[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/bd33eaa5-3b2b-477c-8a0b-11d99d318af2/P20177.pdf
  • Source: Abstract Book. Conference titles: EUROFILMS 2015. European Congress on Microbial Films: basic and clinical aspects. Unidade: IQSC

    Assunto: BIOFILMES

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    • ABNT

      BOCELLI, Marcio David et al. Synthetic chalcone derivatives as agents to control P.aeruginosa biofilms. 2015, Anais.. Brno: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2015. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/106e1755-fa07-43bf-8bbc-c539f2236c6a/P15807.pdf. Acesso em: 18 abr. 2024.
    • APA

      Bocelli, M. D., Matos, I. L. de, Porto, A. L. M., & Nitschke, M. (2015). Synthetic chalcone derivatives as agents to control P.aeruginosa biofilms. In Abstract Book. Brno: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/106e1755-fa07-43bf-8bbc-c539f2236c6a/P15807.pdf
    • NLM

      Bocelli MD, Matos IL de, Porto ALM, Nitschke M. Synthetic chalcone derivatives as agents to control P.aeruginosa biofilms [Internet]. Abstract Book. 2015 ;[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/106e1755-fa07-43bf-8bbc-c539f2236c6a/P15807.pdf
    • Vancouver

      Bocelli MD, Matos IL de, Porto ALM, Nitschke M. Synthetic chalcone derivatives as agents to control P.aeruginosa biofilms [Internet]. Abstract Book. 2015 ;[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/106e1755-fa07-43bf-8bbc-c539f2236c6a/P15807.pdf
  • Source: Livro de resumos. Conference titles: Workshop on Biocatálysis and Biotransformations. Unidade: IQSC

    Assunto: BIOTRANSFORMAÇÃO

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    • ABNT

      MATOS, Iara Lisboa de et al. Synthesis of 2’-hydroxychalcones derivatives toproduction of flavonoids by biocatalysis. 2014, Anais.. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2014. Disponível em: http://www.biocatbiotrans.com.br/abstracts2014/abstracts_vii_biocatbiotrans_buzios_2014.pdf. Acesso em: 18 abr. 2024.
    • APA

      Matos, I. L. de, Ferreira, I. M., Souza, A. B. dos A., Nitschke, M., Seleghim, M. H. R., & Porto, A. L. M. (2014). Synthesis of 2’-hydroxychalcones derivatives toproduction of flavonoids by biocatalysis. In Livro de resumos. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de http://www.biocatbiotrans.com.br/abstracts2014/abstracts_vii_biocatbiotrans_buzios_2014.pdf
    • NLM

      Matos IL de, Ferreira IM, Souza AB dos A, Nitschke M, Seleghim MHR, Porto ALM. Synthesis of 2’-hydroxychalcones derivatives toproduction of flavonoids by biocatalysis [Internet]. Livro de resumos. 2014 ;[citado 2024 abr. 18 ] Available from: http://www.biocatbiotrans.com.br/abstracts2014/abstracts_vii_biocatbiotrans_buzios_2014.pdf
    • Vancouver

      Matos IL de, Ferreira IM, Souza AB dos A, Nitschke M, Seleghim MHR, Porto ALM. Synthesis of 2’-hydroxychalcones derivatives toproduction of flavonoids by biocatalysis [Internet]. Livro de resumos. 2014 ;[citado 2024 abr. 18 ] Available from: http://www.biocatbiotrans.com.br/abstracts2014/abstracts_vii_biocatbiotrans_buzios_2014.pdf
  • Source: Resumos. Conference titles: Semana da Engenharia Ambiental - SEA. Unidades: IQSC, EESC

    Subjects: SUSTENTABILIDADE, RESÍDUOS

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    • ABNT

      MEIRA, Eloá B et al. Sustentabilidade no campus 2 da USP São Carlos: coleta, isolamento e identificação de microbiota. 2014, Anais.. São Carlos: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2014. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/7a565f2c-fdfe-4808-887c-0833c6610856/P15109.pdf. Acesso em: 18 abr. 2024.
    • APA

      Meira, E. B., Nitschke, M., Peret, M. C. M., Silva, M. B. A. V., & Porto, A. L. M. (2014). Sustentabilidade no campus 2 da USP São Carlos: coleta, isolamento e identificação de microbiota. In Resumos. São Carlos: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/7a565f2c-fdfe-4808-887c-0833c6610856/P15109.pdf
    • NLM

      Meira EB, Nitschke M, Peret MCM, Silva MBAV, Porto ALM. Sustentabilidade no campus 2 da USP São Carlos: coleta, isolamento e identificação de microbiota [Internet]. Resumos. 2014 ;[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/7a565f2c-fdfe-4808-887c-0833c6610856/P15109.pdf
    • Vancouver

      Meira EB, Nitschke M, Peret MCM, Silva MBAV, Porto ALM. Sustentabilidade no campus 2 da USP São Carlos: coleta, isolamento e identificação de microbiota [Internet]. Resumos. 2014 ;[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/7a565f2c-fdfe-4808-887c-0833c6610856/P15109.pdf
  • Source: Microorganisms. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: MICROBIOLOGIA, BIOTECNOLOGIA, BACTÉRIAS GRAM-POSITIVAS, LATICÍNIOS

    Versão PublicadaAcesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      BERTUSO, Paula de Camargo e MARANGON, Crisiane Aparecida e NITSCHKE, Marcia. Susceptibility of vegetative cells and endospores of Bacillus cereus to rhamnolipid biosurfactants and their potential application in dairy. Microorganisms, v. 10, n. 9, p. 1860, 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/microorganisms10091860. Acesso em: 18 abr. 2024.
    • APA

      Bertuso, P. de C., Marangon, C. A., & Nitschke, M. (2022). Susceptibility of vegetative cells and endospores of Bacillus cereus to rhamnolipid biosurfactants and their potential application in dairy. Microorganisms, 10( 9), 1860. doi:10.3390/microorganisms10091860
    • NLM

      Bertuso P de C, Marangon CA, Nitschke M. Susceptibility of vegetative cells and endospores of Bacillus cereus to rhamnolipid biosurfactants and their potential application in dairy [Internet]. Microorganisms. 2022 ; 10( 9): 1860.[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://doi.org/10.3390/microorganisms10091860
    • Vancouver

      Bertuso P de C, Marangon CA, Nitschke M. Susceptibility of vegetative cells and endospores of Bacillus cereus to rhamnolipid biosurfactants and their potential application in dairy [Internet]. Microorganisms. 2022 ; 10( 9): 1860.[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://doi.org/10.3390/microorganisms10091860
  • Source: Abstract Book. Conference titles: EUROBIOFILMS 2013 - European Congress on Microbial Biofilms - basic and clinical aspects. Unidade: IQSC

    Subjects: QUÍMICA ANALÍTICA, FUNGOS, BACTÉRIAS

    Acesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      GOMES, M. e NITSCHKE, Marcia. Surfactin reduces the adhesion of salmonella enteritidis to polystyrene. 2013, Anais.. Ghent: FEBS - Federation of European Biochemical, 2013. Disponível em: http://www.eurobiofilms2013.ics.dk/Eurobiofilms2013%20Abstract%20book.pdf. Acesso em: 18 abr. 2024.
    • APA

      Gomes, M., & Nitschke, M. (2013). Surfactin reduces the adhesion of salmonella enteritidis to polystyrene. In Abstract Book. Ghent: FEBS - Federation of European Biochemical. Recuperado de http://www.eurobiofilms2013.ics.dk/Eurobiofilms2013%20Abstract%20book.pdf
    • NLM

      Gomes M, Nitschke M. Surfactin reduces the adhesion of salmonella enteritidis to polystyrene [Internet]. Abstract Book. 2013 ;[citado 2024 abr. 18 ] Available from: http://www.eurobiofilms2013.ics.dk/Eurobiofilms2013%20Abstract%20book.pdf
    • Vancouver

      Gomes M, Nitschke M. Surfactin reduces the adhesion of salmonella enteritidis to polystyrene [Internet]. Abstract Book. 2013 ;[citado 2024 abr. 18 ] Available from: http://www.eurobiofilms2013.ics.dk/Eurobiofilms2013%20Abstract%20book.pdf
  • Source: Letters in Applied Microbiology. Unidade: IQSC

    Assunto: MICROBIOLOGIA APLICADA

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    • ABNT

      NITSCHKE, Marcia et al. Surfactin reduces the adhesion of food-borne pathogenic bacteria to solid surfaces. Letters in Applied Microbiology, v. 49, n. 2, p. 241-247, 2009Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1111/j.1472-765x.2009.02646.x. Acesso em: 18 abr. 2024.
    • APA

      Nitschke, M., Araújo, L. V., Costa, S. G. V. A. O., Pires, R. C., Zeraik, A. E., Fernandes, A. C. L. B., et al. (2009). Surfactin reduces the adhesion of food-borne pathogenic bacteria to solid surfaces. Letters in Applied Microbiology, 49( 2), 241-247. doi:10.1111/j.1472-765x.2009.02646.x
    • NLM

      Nitschke M, Araújo LV, Costa SGVAO, Pires RC, Zeraik AE, Fernandes ACLB, Freire DMG, Contiero J. Surfactin reduces the adhesion of food-borne pathogenic bacteria to solid surfaces [Internet]. Letters in Applied Microbiology. 2009 ; 49( 2): 241-247.[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1111/j.1472-765x.2009.02646.x
    • Vancouver

      Nitschke M, Araújo LV, Costa SGVAO, Pires RC, Zeraik AE, Fernandes ACLB, Freire DMG, Contiero J. Surfactin reduces the adhesion of food-borne pathogenic bacteria to solid surfaces [Internet]. Letters in Applied Microbiology. 2009 ; 49( 2): 241-247.[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1111/j.1472-765x.2009.02646.x
  • Source: Applied Biochemistry and Biotechnology. Unidade: IQSC

    Assunto: BIOTECNOLOGIA

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    • ABNT

      NITSCHKE, Marcia e COSTA, Siddhartha G V A e CONTIERO, Jonas. Structure and applications of a rhamnolipid surfactant produced in soybean oil waste. Applied Biochemistry and Biotechnology, v. 160, n. 7, p. 2066-2074, 2010Tradução . . Disponível em: http://www.springerlink.com/content/l307843124528743/?p=ea7857983d644ceca023f3a87f5198b2&pi=19. Acesso em: 18 abr. 2024.
    • APA

      Nitschke, M., Costa, S. G. V. A., & Contiero, J. (2010). Structure and applications of a rhamnolipid surfactant produced in soybean oil waste. Applied Biochemistry and Biotechnology, 160( 7), 2066-2074. Recuperado de http://www.springerlink.com/content/l307843124528743/?p=ea7857983d644ceca023f3a87f5198b2&pi=19
    • NLM

      Nitschke M, Costa SGVA, Contiero J. Structure and applications of a rhamnolipid surfactant produced in soybean oil waste [Internet]. Applied Biochemistry and Biotechnology. 2010 ; 160( 7): 2066-2074.[citado 2024 abr. 18 ] Available from: http://www.springerlink.com/content/l307843124528743/?p=ea7857983d644ceca023f3a87f5198b2&pi=19
    • Vancouver

      Nitschke M, Costa SGVA, Contiero J. Structure and applications of a rhamnolipid surfactant produced in soybean oil waste [Internet]. Applied Biochemistry and Biotechnology. 2010 ; 160( 7): 2066-2074.[citado 2024 abr. 18 ] Available from: http://www.springerlink.com/content/l307843124528743/?p=ea7857983d644ceca023f3a87f5198b2&pi=19
  • Source: Molecular Catalysis. Unidade: IQSC

    Subjects: FLAVONOIDES, FUNGOS, BIOTRANSFORMAÇÃO

    PrivadoAcesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      MATOS, Iara Lisboa de et al. Stereoselective reduction of flavanones by marine-derived fungi. Molecular Catalysis, v. 513, p. 111734, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.biochi.2021.08.002. Acesso em: 18 abr. 2024.
    • APA

      Matos, I. L. de, Birolli, W. G., Santos, D. de A., Nitschke, M., & Porto, A. L. M. (2021). Stereoselective reduction of flavanones by marine-derived fungi. Molecular Catalysis, 513, 111734. doi:10.1016/j.biochi.2021.08.002
    • NLM

      Matos IL de, Birolli WG, Santos D de A, Nitschke M, Porto ALM. Stereoselective reduction of flavanones by marine-derived fungi [Internet]. Molecular Catalysis. 2021 ;513 111734.[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.biochi.2021.08.002
    • Vancouver

      Matos IL de, Birolli WG, Santos D de A, Nitschke M, Porto ALM. Stereoselective reduction of flavanones by marine-derived fungi [Internet]. Molecular Catalysis. 2021 ;513 111734.[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.biochi.2021.08.002
  • Source: Food Research International. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: LIGNINA, LEITE

    PrivadoAcesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      MARANGON, Crisiane A. et al. Side-stream lignins: Potential antioxidant and antimicrobial agents in milk. Food Research International, v. 180, p. 114091, 2024Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2024.114091. Acesso em: 18 abr. 2024.
    • APA

      Marangon, C. A., Otoni, C. G., Bertuso, P. de C., Rossi, P. F., Santos, D. M. dos, Lourençon, T. V., et al. (2024). Side-stream lignins: Potential antioxidant and antimicrobial agents in milk. Food Research International, 180, 114091. doi:10.1016/j.foodres.2024.114091
    • NLM

      Marangon CA, Otoni CG, Bertuso P de C, Rossi PF, Santos DM dos, Lourençon TV, Martins V da CA, Plepis AM de G, Mattoso LHC, Nitschke M. Side-stream lignins: Potential antioxidant and antimicrobial agents in milk [Internet]. Food Research International. 2024 ;180 114091.[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2024.114091
    • Vancouver

      Marangon CA, Otoni CG, Bertuso P de C, Rossi PF, Santos DM dos, Lourençon TV, Martins V da CA, Plepis AM de G, Mattoso LHC, Nitschke M. Side-stream lignins: Potential antioxidant and antimicrobial agents in milk [Internet]. Food Research International. 2024 ;180 114091.[citado 2024 abr. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2024.114091
  • Source: Livro de resumos. Conference titles: Workshop da Pós-graduação. Unidade: IQSC

    Subjects: MICROBIOLOGIA, BACTÉRIAS, CONTAMINAÇÃO DE ALIMENTOS

    How to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      VILELA, Willian Fernando Domingues e NITSCHKE, Marcia. Seleção, caracterização e aplicação de novos biotensoativos produzidos por bactérias marinhas. 2010, Anais.. São Carlos: IQSC/USP, 2010. . Acesso em: 18 abr. 2024.
    • APA

      Vilela, W. F. D., & Nitschke, M. (2010). Seleção, caracterização e aplicação de novos biotensoativos produzidos por bactérias marinhas. In Livro de resumos. São Carlos: IQSC/USP.
    • NLM

      Vilela WFD, Nitschke M. Seleção, caracterização e aplicação de novos biotensoativos produzidos por bactérias marinhas. Livro de resumos. 2010 ;[citado 2024 abr. 18 ]
    • Vancouver

      Vilela WFD, Nitschke M. Seleção, caracterização e aplicação de novos biotensoativos produzidos por bactérias marinhas. Livro de resumos. 2010 ;[citado 2024 abr. 18 ]

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